Magisk Aromaterapi

Magisk Aromaterapi er kunsten at bruge kraften i dufte til at forbedre dit liv. Det er den mest naturlige form for magi, for de eneste redskaber er duften af blomster, krydderier, urter og æteriske olier.

Aromaterapi - en sanselig oplevelse

Aromaterapi er brug af terapeutiske olier, der udvindes af naturlige plantematerialer for at fremme helbred, ligevægt og velbefindende. Olierne kan have en kraftig og positiv virkning på krop, sjæl og ånd.
Aromaterapien har været anvendt i århundrede til afslapning, forførelse, opfriskning eller stimulans alt efter behov.

Æteriske olier er en kraftig, aromatisk substans som findes i små kirtler enten uden på eller inde i rødder, blade, blomster eller frugt. Olien udvindes af træer, buske, blomster og urter fra hele verden, og hver olie har sin egen unikke kemiske sammensætning. Det er kombinationen af de mange helbredende elementer, der giver hver olie sin kvalitet og enestående evne til at helbrede.

De æteriske olier er meget flygtige, hvilket vil sige at de hurtigt fordamper, hvis de udsættes for luft. Allerede ved stuetemperatur frigøres små partikler, der straks forbinder sig med luften.

Æteriske olier er kraftige organiske sammensætninger med en kompliceret kemisk struktur. Det fantastiske ved olierne er, at de påvirker hele personen, både fysiske symptomer, adfærd og humør.

Olierne virker gennem synergieffekt, som betyder at to olier sig imellem kan udrette mere end summen af de enkelte olier alene.

Aromaterapiens historie
Brugen af aromatiske planter og urter menes at være mindst 6000 år gammelt, og menes at have været praktiseret at det meste af verdens gamle civilisationer. De første mennesker levede i tæt kontakt med naturen. Deres lugtesans var højt udviklet og urter og aromatiske planter blev brugt til konservering af føde og som hjælp til fordøjelsen og til at behandle diverse sygdomme. 

Læs mere....

Hvordan virker æteriske olier
Æteriske olier kan trænge ind i kroppen på forskellige måder. De kan optages gennem huden, og passerer herfra ind i kredsløbet. De kan indåndes, og optages i kroppen via lungerne, eller via nervesystemet direkte til hjernens limbiske system. 

Læs mere....

Anvendelsesmåder
Æteriske olier er nemme og sikre at bruge hjemme. De kan bruges på grund af den vidunderlige duft, eller også for de kosmetiske eller terapeutiske og medicinske egenskaber. Uanset årsag findes der mange metoder, der gør dig i stand til at opleve deres helbredende egenskaber. læs mere....

Basisolier eller bærende olier
Da æteriske olier er for koncentrerede til at de kan anvendes i ren form direkte og ufortyndet på huden, er det vigtigt at de blandes med en god kvalitet koldpresset, økologisk vegetabilsk olier - kaldet basisolie eller bærende olie. 

Opskrifter, forholdsregler og dosering
Oliernes funktion, er at skabe øget psykisk velvære og hjælpe kroppen til selv at aktivere de kræfter, der skal til for at skabe en god balance mellem krop og psyke. Olierne virker gennem synergieffekt, som betyder at to olier sig imellem kan udrette mere end summen af de enkelte olier alene. Du kan bliver inspireret af opskrifterne her og læse om dosering og de forholdsregler du skal sætte dig ind i, før du begynder at anvende æteriske olier. 

Læs mere....

Æteriske oliers egenskaber
Her kommer en uddybende beskrivelser af mere end 70 æteriske oliers egenskaber.

 

Copyright © 1997- Kraka.net