Lilith

Da den Almægtige havde skabt verden så den Almægtige at planeten jorden var øde. Den Almægtige skabte derfor land og vand, planter og dyr.
Da den Almægtige sad og hvilede sig efter dette arbejde syntes den Almægtige stadig at der manglede noget.
Den Almægtige sad og legede med noget ler og støv, formede, slettede og formede igen. Efter nogen tid lå der to figurer foran den Almægtige. Den Almægtige kiggede længe på dem, de var ikke helt ens, men dog så ens at den Almægtige ville kalde dem mennesker.
Den Almægtige åndede liv i figurerne og kaldte dem Adam og Lilith. Lilith's hår var som det pure guld og hendes ord lød som sød musik i Adams øre. Hendes ånde var som honning og hendes legeme var prægtigere end havets skum.

Lilith blev Adams første kone, men hun var ikke så underdanig som Adam gerne ville have det. Hun nægtede at udvise den respekt som Adam mente han havde krav på. Hun ville ikke ligge nederst når de elskede og hun ville ikke opvarte Adam. Adam bad derfor den Almægtige tage denne egenrådige kvinde tilbage.

Den Almægtige lod derfor Adam falde i en dyb søvn og mens han sov tog den Almægtige et ribben fra ham. Med dette ribben skabte den Almægtige Eva og gav hende til Adam. 

Da Lilith så at Adam fik en ny kvinde flygtede hun ud af paradiset, Adam stod og så efter hende og bad den Almægtige hente hende tilbage, den Almægtige sendte tre engle ud efter hende, de fandt hende skjult i en hule i en bjergside, Lilith var gravid. Englene truede hende med, at de ville dræbe 100 af hendes børn hver dag hvis hun ikke vendte tilbage til Adam og underkastede sig. 

Lilith nægtede, men hun  ville hævne alle sine døde børn, og tage lige så mange af Adams børn som englene dræbte af hendes. Hun lovede dog englene at hvis barnet bar en tallisman med englenes navne ville hun ikke skade barnet. Englene vendte tilfredse tilbage til paradiset og overlod til Lilith selv at finde ud af hvordan hun skulle finde erstatning for de myrdede børn. Lilith vendte tilbage til paradiset en nat, hun satte sig på den sovende Adam og stjal noget af hans sæd.

 

tilbage

Copyright © 1997- Kraka.net