Tilbage

Agat.

Farve

Mange Farver. Mosagat, Klare agater, Botswanaagat, Stribet i grå rosa og lysebrune.

Hårdhed

6½-7½

Lykkesten

Selvtillid og veltalenhed

Findested

Canada, Mexico, Brasilien, Finland, Tyskland, Østrig, Italien og Afrika

Agat er symbolet på selvtillid, styrke, veltalenhed og intelligens, Bærer man et smykke med agat, tænker man hurtigt og klart og har lettere ved at formulere sig og vinde andres opmærksomhed og agtelse.

Akvamarin

Farve

lyseblå eller lys blågrøn, transparent

Hårdhed

Vægtfylde

2,7

Lykkesten for: Vægten

Giver håb og optimisme

Findested

Brasilien, Madagaskar, Ural, Sri Lanka.

Akvamarin bringer klarhed og overblik,  god ved halsgener. Akvamarinen er som et sus fra havets dyb. Den lyse sten giver os ro i sindet, lys-syn og uhøjtidelig adfærd, giver et optimistisk og ungdommeligt livssyn, samt et varmt og trofast hjerte. Akvamarinen har været symbolet på sjælens og kroppens uskyld og renhed. Akvamarin er en blid og humoristisk sten.
Den nedbryder selvdestruktive barrierer.
Mange mennesker med allergi melder at stenen hjælper imod dette. Den hjælper også imod hudsygdomme samt hovedpine og træthed.

Ametyst

Farve

Violet

Hårdhed

7

Vægtfylde

2,6

Lykkesten for:  Vandmanden

Gudstro og idealisme

Findested

Brasilien, Uraguay, Canada, Australien, Tanzania, Tyskland, Sri Lanka.

Ametyst betyder udrukken eller ædru, og man har fra gammel tid anset stenen som et værn mod fuldskab. Ametyst har en bedøvende og beroligende virkning. Den beskytter mod uønskede indflydelser og har desuden en rensende effekt. Ægyptiske soldater brugte den til at holde kroppen ufølsom og hovedet koldt. Læg en ametyst i lommen, hvis du er nervøs og står over for en vanskelig opgave.

Amazonit

Farve

Lys Grøn meleret

Hårdhed

6;0-6½

Lykkesten for: Fiskene

Kvindesten Frigørelse og selvstændighed.

Findested

USA, Brasilien, Rusland og Madagaskar.

Amazonit går gerne i arv fra mor til datter, og har ofte fulgt familien gennen mange generationer.  Stenen giver frugtbarhed, og nyt liv og beskytter familien mod sygdomme og slangebid, og skal være god til at hjælpe kvinderne til at formulere deres krav til tilværelsen, både i hjemmet og på arbejdspladsen. Modvirker ubeslutsomhed og nedbryder blokeringer og andre ting der forhindre os i at nyde livet og vore evner fuldt ud.

Apatit

Farve

gylden,blå,lilla eller grøn

Hårdhed

5

Vægtfylde

3,2

Findested

Mexiko, Madagaskar, Burma, Brasilien, Norge.

Apatit er god mod gigt og ledsmerter, opløser urinsyrekrystaller og  påvirker fortrængninger.

Aventurin

Farve

som oftest grøn, findes også i brun, grå og rødlig, glimrer

Hårdhed

7

Vægtfylde

2,6

Form

ikke krystallisk, men massiv.

Findested

Indien, Nepal, Norge og Spanien.

Lykkesten for: Krebsen

Eventyr og ønskesten.

En sten, der opmuntrer og giver overskud, god for øjnene. En rigtig eventyrsten som vil fortælle at intet er umuligt. Hvis vi selv er parate og gør den fornødne indsats vil alt lykkes, både i kærlighed spil og succes med jobbet. Den giver tro på egne evner og åbner en strøm af gode ideer hos os.

Azurit

Farve

Azurblå og grøn i mange nuancer.

Hårdhed

3½-5

Lykkesten

Intuition og indsigt

Findested

USA, Australien og Afrika

Azurit er symbol på åndelig visdom, intuition, indsigt og forståelse, det er derfor ikke underligt at Azurit er en af de meget populære sten for mange af os. Azurit siges at kunne danne bro mellem det jordiske og det åndelige, At kunne lære os at skelne mellem godt og ondt. God til at hjælpe os med at træffe beslutninger, den forstærker vore evner til at drage nytte af vores livserfaringer, lærer os at lytte. Azurit skal også være en god hjælp, hvis man mediterer, hjælper med til at afbalancere vore følelser.

Beryl

Farve

Gyldengule, gul og rosa.

Hårdhed

Lykkesten for: Vægten

Forståelse og sympati

Findested

Indien

Beryl giver klarsyn og skarp forstand, Beryl tillægges evnen til at helbrede dovenskab. Beryl bruges også som venskabsgave, den skulle formidle gensidig agtelse og forståelse. Den bliver også brugt som en kær morgengave til bruden. Beryl opfanger den første kærlighed og bevarer den igennem hele ægteskabet.

Bjergkrystal

Farve

Glasklar og farveløs , men gnistre i alle regnbuens farver

Hårdhed

7

Lykkesten for: Tyren

Vejledning og Klarsyn

Findested

Brasilien, Schweiz, Burma, Madagaskar og Australien.

Betragtes som det guddommelige lys. Bjergkrystal lærer os at overvinde angst. Japanerne betragter Bjergkrystal som den perfekte ædelsten, som repræsenterer Gudernes grænseløse tålmodighed over for menneskernes utallige dårskaber. Bjergkrystal virker afbalancerende og skaber klarhed, så vi bedre kan skelne mellem det positive og det negative.

Blodsten

Farve

Sort og stålglinsende

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Vædderen

Handlekraft og udholdenhed

Findested

Brasilien, Norge, Finland, Tjekoslovakiet og Tyskland.

Blodsten har altid været anset for en meget maskulin sten. Blodsten holder opmærksomheden fanget ved jorden og modarbejder dagdrømmeri. Blodstenen kræver handling af sin ejer, men den giver også mod og handlekraft, så vi kan realicere vore drømme. Hvis man ridser blodstenen mod en ru flade, efterlader den en rød streg. Den  styrker blodomløbet og virke som sovemiddel, hvis den bliver lagt under hovedpuden.

Calcit

Farve

Findes i utallige farver, grøn, blå, fersken, rød og helt klar

Hårdhed

6½-7

Lykkesten

Følelser og fornuft.

Findested

Mexico, Rumænien og Tjekoslovakiet.

Calcit er i stand til at bringe ro og balance mellem vore følelser, vores fornuft og intellekt. En af de ting travle nutidsmennesker kan have svært ved at håndtere. Calsit beskytter og hjælper og nedsætter vores sårbarhed, så vi bliver rolige og velovervejede.

Chrysopras

Farve

Grøn

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Tvillingerne

Naturglæde og respekt.

Findested

Sibirien og Uralbjergene

Chrysopras er med sin skære, grønne farve, et symbol på naturens skønhed og harmoni.Chrysopras udtrykker Jordens energi, forårets fødsel, sommeren varme, efterårs høsten og vinterens hvile. Man betegner den også som rekarnationsstenen, tanken om at vores sjæl gennemlever mange liv her på jorden, for at blive istand til at forstå Gudernes mening med liv og død. Cyropras lærer os at tage imod og at tage afsked.

Citrin

Farve

Gule eller brun-gule

Hårdhed

7

Lykkesten for: Tvillingerne

Selvsikkerhed og sindsro.

Findested

Brasilien, Skotland, Spanien, Sibirien, Uralbjergene og Sri Lanka

Ægte citrin er sjældne, de fleste sten der sælges under dette navn er i virkeligheden varmebehandlet amatyst, bjergkrystal eller røgkvarts.
Citrin er en rigtig eksamenssten, den hjælper til at forstå og indlære ny viden. Citrin har en positiv og styrkende effekt på såvel krop som sind, skulle også hjælpe med til at fordøje mad og drikkevarer bedre, og dermed afhjælpe forstoppelse og diarre.

Diamant Koh-I-Nor

Farve

Klare, men skinner i alle regnbuens farver, der findes også sorte dimanter, disse bruges i industrien til bore-hovder m.m.

Hårdhed

10

Vægtfylde

efter slibning kaldes de carat.

Lykkesten for: Løven

Kærlighed og troskab

Findested

Sydafrika, Indien ,USA, Brasilien,Kina og Australien

Diamanten regnes for at være den smukkeste og mest kostbare af vore ædelstene. Diamanten var indbegrebet at alle dyder, troskab, ordholdenhed, livskraft og visdom. Man anser diamanten for at udtrykke solens kraft,  den er symbol på sjælen,  samt visdom og forståelse. Diamanter slibes ofte til Brillianter, så skal de have 58 facetter.

Epidot

Farve

gul, brun, grøn

Hårdhed

 

Vægtfylde

 

Lykkesten  

 

Findested

 

Beskyttende, beroligende, retter opmærksomheden mod (selvvalgte) roller og hvordan du kommer ud af dem. God mod nervøse lidelser, stimulerer stofskiftet. Jeg kan kun modtage hvad jeg selv er åben overfor.

Granat

Farve

Ildrød 

Hårdhed

6½-7½

Lykkesten for: Vandmanden

Lidenskab og succes

Findested

Tahiti, USA, Brasilien, Østrig, Sibirien, Uralbjergene, Pakistan, Thailand, Sri Lanka, Indien og Afrika.

Granat er lidenskabens symbol. Den fortærende lidenskabelige kærlighed, og kan forvandles til lidenskabeligt had. Siden oltiden har det været fyrster og andre rigmænd som ejede de ildfulde granater. Granater giver deres ejermand succes. På grund af  granatens energi får den sin ejermand til at overskride egne grænser. Kaldes også for karriere-stenen, giver viljestyrke, selvtillid, stolthed og gennemslagskraft.

Jade

Farve

Irgrøn, sort, hvid og perlehvid, gul rød og brun

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Jomfruen

Barmhjertighed og beskyttelse.

Findested

Kina, Japan, Burma, Australien og New Zealand

Jade symboliserer barmhjertighed, visdom og mod, retfærdighed og ydmyghed. Kineserne har brugt at udskære jade, det er fortsat en yndet skik at markere alle vigtige begivenheder livet igennem med en Jade-amulet. Et nyfødt kinesisk barn får et stykke jade som er udskåret som en hængelås, for at låse barnet til livet. Fuglen Fønix er symbol for et lykkeligt ægteskab, en Jadeand er det højeste tegn for venskab og respekt.

Jaspis

Farve

Grøn med røde pletter, gyldenbrune, gule og røde

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Løven

Opofrelse og uselviskhed

Findested

USA, Brasilien, Tyskland, Sebirien, Uralbjergene og Sydafrika.

Japis er en uselviskheds og opofrelses-sten. Japis er blevet forvekslet med blodstenen, det er forståeligt, da den har ry for at være blodstillende og blodrensende. Anbringer man en Japis over et smertende sted, skulle stenen trække sygdommen ud af kroppen, om nødvendigt ved at ofre sig selv og sprænges. Japis er med rette symbolet på ægte kærlighed, netop ved at være klar til at ofre sig totalt. Japis regnes også for en beskyttelsessten for den gravide kvinde. Japis forbereder hende på at gennemgå fødselen og siden ofre sin egen egoisme til fordel for barnets behov. Samtidig renser Japis blodet som bringer næring til barnet.

Kalcedon

Farve

Lyseblå med bånd i lysere toner

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Krebsen

Venskab og veloplagthed

Findested

USA, Brasilien, Rumænien, Indien og Ægypten

Kalcedon minder om vand. Kalcedon skulle lære os at flyde på livets strøm uden at kæmpe imod. Det menes også at Kalcedon lærer os at flyde ovenpå, den bruges som en venskabssten, stenen er også blevet brugt til at afkøle vin med samt hidsige temperamenter. Kalcedon står for sindsro og er god til at berolige oprørte nerver. Den der bærer Kalcedon får en yndefyld og harmonisk gang og smukke bevægelser. Kalcedon bliver sammenlignet med himmelen på en dejlig varm sommerdag.

Karneol

Farve

Orangerød med bånd i forskellige toner

Hårdhed

6½-7

Lykkesten

Familiesammenhold og Stolthed

Findested

Brasilien, Tyskland og Indien.

Karneol renser sin bærer for synd i tanker og handling, og beskytter mod alt ondt, fysisk og physisk. Karneol er symbolet på det rene og uberørte, og skulle hjælpe sin bærer med at handle retfærdigt og uden egoistiske bagtanker. Stenen bruges også mod menustrationssmerter og uønsket svangerskab.

Koral

Farve

Koralrød, hvid og sort.

Lykkesten for: Vægten

Hemmelighed og Hengivenhed

Findested

Varme tropiske have

Koralen er ikke hverken krystal eller ædelsten, men har været båret som smykkesten lige så længe som ædelstene og krystallerne. Koral har været brugt som blodrensende middel og som værn mod sygdomme. Koral var før i tiden fast ingrediens i en masse salver og mediciner, især mod maveonde og årebetændelse. Koralen skulle modvirke generthed og give selvtillid, så man tør tage imod den kærlighed som vi bliver tilbudt.
Den sorte koral regnes for at være et godt sørgesmykke, da den får os til at acceptere og gennemleve tab af vore kære.

Kunzit (Denne scanning er desværre ikke særlig god)

Farve

Klar transparant m. svage rosa toner.

Hårdhed

6½-7

Lykkesten

Betingelsesløs kærlighed

Findested

USA, Brasilien og Madagaskar

Kunzit er en meget ny ædelsten, som første gang dukkede op i Californien i 1903. Kunzit giver en dyb følelse af balance og fred, i sindet og til tilværelsen og vore omgivelser.

Labradorit

Farve

Blåsort sten, med bølger af gylden, broncefarvet, blåt, rødt og grønt lys

Hårdhed

6½-7

Lykkesten

Mådehold og besindelse

Findested

Rusland, Finland og Canada.

Labradorit maner til mådehold og besindighed, giver evnen til at indordne sig  livets rytme og tage ansvar og vare på naturens gaver, så vi aldrig mangler det, vi behøver til livets ophold.

Lapis Lazuli

Farve

Ultramarinblå, med glimtende korn af pyrit

Hårdhed

Vægtfylde

2,4

Lykkesten for: Vædderen

Ansvarlighed og retfærdighed

Findested

Afganistan, Balkan og Chile.

Navnet betyder blå sten. I Ur hvæssede kongerne deres spyd med Lapis Lazuli, for at være usårlige når de drog i krig. Ægyptiske kvinder brugte den til øjensminke. Den afslapper øjnene, virker i det hele taget afslappende og beroligende overalt, god mod muskelspændinger, nyresmerter og rygsmerter, forøger sensitiviteten og styrker immunsystemet.

Magnetit

Farve

Sort

Hårdhed

5,5

Lykkesten

Tiltrækning og fastholdelse

På grund af stenens magnetisme, er den blevet brugt meget til vielsesringe sydpå, for at sikre den gensidige tiltrækningskraft. Den bliver også brugt til stridende ægtefæller  som en påmindelse om det kærlighedsbånd, der forener dem. Man mente også at stenen med sine magnetiske kræfter kunne trække gigt, feber og alle mulige svagheder og sygdomme ud af kroppen.

Malakit

Farve

Grøn

Hårdhed

4

Vægtfylde

3,8

Lykkesten for: Stenbukken

Livsenergi og nyskabelse

Findested

Uralbjergene, Australien, Ægypten Israel og Afrika

Malakit blev tillagt evne til at vise menneskene sandheden. Malakit var koncentreret, legemliggjort livsenergi, der symbolicere det evige kredsløb. Malakit blev derfor symbolet på selve skabelsprocessen Malakit hjælper mod ulykkelig kærlighed, beskytter mod sygdom og ondskab. Malakit er god mod leverproblemer, og ved menustrations-vanskeligheder, den absorberer urenheder. Den er meget stærkt virkende, brug den ikke for længe af gangen.  

Månesten

Farve

Hvid halvgennemsigtig

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Krebsen

Attrå og frugtbarhed.

Findested

Canada, USA, Sri Lanka, Indien og Australien

Månestenen er en rigtig kvindesten, symbol for frugtbarhed, moderfølelse og omsorg. Månestenen beroliger oprørte følelser og afspænder de muskler som giver smerte, god mod ufrivillig barnløshed, skulle give klare drømme, som har chance for at gå i opfyldelse. Månestenen kaldes også for sindets vogter, den sørger for at fortrænge sorg, angst og vrede.

Obsidian

Farve

Sort, halvtransparant

Hårdhed

5

Vægtfylde

2,3

Lykkesten for: Skorpionen

Beslutsomhed og viljestyrke

Findested

Mexico og Italien

Obsidian er hurtig størknet lava. Forvitret obsidian danner Apachetåre. Giver jordforbindelse, renser leveren, frigør vrede og sorg, styrker knoglestrukturen, god ved mave-tarmforstyrrelser. 

Onyx

Farve

Sort eller mørk teglstensrød

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Stenbukken

Autoritet og myndighed

Findested

Brasilien og Indien

Navnet Onyx kommer af det græske ord for hov eller negl, stenen minder meget om en poleret hestehov. Hvis Saturn står gunstigt i vores fødselshoroskop, giver Onyx os standhaftighed, myndighed, frygtløshed og god forstand. Onyx minder os om vores ansvar, og får os til at tænke os om to gange, inden  vi udtaler os og handler. Det er en god sten at have på sig, hvis man skal igennem en diskussion uden at blive hidsig eller uden at sige noget som man senere kan komme til at fortryde.

Opal

Farve

Gnistrer i alle regnbuens farver.

Hårdhed

5½-6½

Lykkesten for: Skorpionen

Letsind og livsglæde

Findested

Mexico, Bracilien og Australien.

Opal giver lyst til leg og latter, også elskovsleg. Den får os til at drømme og vækker vores kreative evner, god som inspiration for malere og billedkunstnere. Opal siges også at kunne lokke os ud i selvbedrag og i en urealistisk drømmeverden , og dermed miste den rigtige kontakt med vores omverden.

Peridot

Farve

Gylden grøn

Hårdhed

6½-7

Lykkesten for: Jomfruen

Gavmildhed og rigdom

Findested

USA, Kina, Burma, Ægypten og Sydafrika

Peridot lyser i mørket og har ry for at kunne overvinde sindets mørke sider. Hvis der er ting  man er bange for, som f.eks. en jobsamtale, et vanskeligt arbejde eller en formynderisk person eller noget helt andet, så er det en god ide at bære en Peridot. Den er også god til at afbalancere sårede følelser og genoprette kærligheden. Skal også have en god indflydelse på  de mennesker som stammer.

Perle

Farve

Perlemorsfarvede i mange nuancer, kan og være sorte.

Lykkesten for: Krebsen.

Uskyld og skønhed

Findested

Australien, Kina, Finland og Persiske Golf

Perlen vokser i en levende muslingeskal på havets bund . Dens lyse, mystiske skær af renhed og uskyld forjager tungsind og indgiver nyt håb. Pas godt på de ægte perler, de er sarte og tåler ikke pludselig temperaturskift, f.eks. fra den varme hud til et koldt bord. Perlerne bør bæres ofte, og direkte på den varme hud. Hvis de ligger længe og ubrugte kan de sprække.
I dag dyrker man perler i muslingefarme i det fjerne Østen. Muslingerne bliver anbragt i bure og sænkes ned i havet. Efter nogle års forløb, kan man åbne muslingerne og tage perlerne ud. Perlen regnes for  indbegrebet af kvindelig skønhed og dyd. Perlen siges at skænke sin ejer den størst mulige lykke og kærlighed. Opløste ( pulveriserede) perler er stadig en eftertragtet elskovsdrik.

Pyrit

Farve

Ligner guld kaldes også for narreguld.

Hårdhed

6,0-6½

Lykkesten

Afspænding og formidling.

Findested

Sverige

Ikke alt  der glimrer er guld, det har guldjægerne bittert erfaret når minerne viste sig at indeholde pyrit. Det blev også kaldt for narreguld. Inkaerne tillagde Pyrit magisk kraft og sleb sjælespejle af den. De døde fik disse spejle med sig i graven så sjælen kunne se sandheden om sig selv. Pyriten er en stærk sten som løser op for psysiske og fysiske problemer. Pyrit er god at bære for foredragsholdere og undervisere, så vil disse blive rolige og velovervejede og gode til at lære fra sig.

Flere krystaller  

 

 

 

 

 

 

Liste med sten der har dobbeltnavne i handlen.

 

A:

Abeloneskal: Pauaskal,

Agat, blonde: blå calcedon,

Agat, hvid: Modersten, Mælkekvarts,

Agat, hvid mos: Træagat,

Agat, palmholtz: Palmetræsagat,

Agat, øje: Shiva øje

Agat, skrifts: Skriftsten,

Aktinolit: Strålesten,

Amuletsten: Stjerneagat, tordenæg,

Angelit: Blå anhydrit

Antimonit: Stilbit,

Anyolit: Ziozit med rubin,

Apophyllit: Englesten, fiskeøje,

Aquaberyl: Akvamarin,

 

B:

Bojisten: Pop- rocks, Markasitnødder,

Blende: Sphalerit

Blomstermuscovit: Brun muscovit

Buddstone: Afrikansk jade

 

 

 

C:

Calcit, guld : Honningcalcit

Catlinit: Pibeler.

Celestin: Coelestin.

Chalcopyrit: Påfuglesten, Kobberkis,

Chiastolit: Korssten, Andalusit, Sommerfuglesten

 

D:

Diopsid: Violan

Dumortierit: Blåkvarts,

 

E:

Elefantjaspis: Fossiljaspis, Balijaspis

Elestialkvarts: Skeletkvarts,

Epidot: Epistazit, Pistasit,

 

F:

Flint: Chert, Hornblende, Hornsten,

Flodkrystal: Flodæg, vindueskvarts.

Fluorit: Flusspat,

 

 

 

 

 

G:

Galneit: Galena, blyglans,

Garnierit: Noumeanit,

Girasolekvarts: Solsikkekvarts., blå opal,

Gnejst: Calcitjade (grovkornet)

Granat, spessartin: Spessarit,

Grand canyon sten: Wonderstone,

Grossularit (flerfarvet) : Transvaal jade

 

H:

Halit, blålilla: Fibrohalit

Halit, orange: Sylvin

Heliodor: Guld beryl.

Heliotrop: Blod jaspis

Hessonit: Kanelsten, Spessartin, Gul granat, Spessarit,

Hexagonit: Tremolit,

Hiddenit: Spodumen,

Hæmatit: Blodsten,

 

I:

Idocras, grøn: Vesuvianit.

Iolit: Vandsafir,

Isukasit: Jernmalm.

 

 

J:

Jet: Gagat

 

K:

Kaktuskvarts: Spiritkvarts,

Kalkoolit, Onkoit, Pisolit,

Karneol: blodcalcedon, kobbercalcedon, sarder (mørk karneol)

Kunzit: Spodumen,

 

L:

Labradorit, gylden: Bytownit,

Landskabs jaspis: Kalahari jaspis

Landskabs porcellanit: Landskabsmullit,

Larimar,hvid : Pektolit

Leopardskinds jaspis: Rhyolit

 

 

M:

Magnetit: Herkulessten, Magnetsten,

Manganocalcit: Pink calcit, Pink aragonit,

Markasit: Svovlkis,

Marmor: Traverin,

Midnightstone: Blå stjernesten, Blå sandstone.

Mochi balls: Moqui marbels

Morganit: Pink beryl,

Månesten: Peristerit,

 

N:

 

O:

Ofiolit: Grønsten,

Olivin: Peridot, Krysolit,

Opalit, lavendel : Beryllium opalit, Bertrandit,

 

P:

Peanutwood: Jordnøddetræ,

Pibeler: Catlinit,

Picassojaspis: Picasso calcit,

Porphyrit: Blomstringsporphyr,

 

Q:

 

Copyright © 1997- Kraka.net