Rav

Farve

Gul eller gylden brun og hvidlig.

Hårdhed

2

Vægtfylde

1, 08

Lykkesten for: Krebsen.

Mod og hjertevarme.

Findested

Polen, Burma, Canada, Rumænien og Danmark.

Rav opsuger statisk elektricitet, virker slimløsende og giver varme, renser grundigt efter en healing.

Rhodocrocit

Farve

Rosa

Hårdhed

3½-4

Lykkesten

Eftertanke og tilgivelse.

Findested

Peru, Tjekoslovakiet og Sydafrika.

Den rosa Rhodocrocit, med de smukke næsten hvide bånd er idag meget populær både som smykkesten og som lommesten. Rhodocrocit skaber harmoni mellem mennesker, den giver livsenergi som gennemstrømmer alt levende. Rhodocrosit betyder den rosafarvede. Rhodocrosit anbefales hvis der er noget i vores fortid, som vi ikke kan forlige os med. Livsstrømmen i stenen skal minde os om den kæde af årsager og virkninger der har formet vores skæbne og personlighed. De mennesker som vi har mødt og som har påvirket os både i en positiv og negativ retning. Hvis vi støder på smertefulde erindringer hjælper Rhodocrosit os med at tilgive, også hvis det er os selv som vi har svært ved at tilgive. Den er også en meget fin venskabssten. Forære man en Rhodocrocit til en ven er det tegn på at man accepterer vedkommende, præsis som han eller hun nu engang er på godt og ondt. Det burde være en sten som blev brugt meget mere.

 

Rhodonit

Farve

Rosa med sorte pletter eller årer.

Hårdhed

5½-6

Lykkesten

Handlekraft og tilgivelse

Findested

Canada, Mexico, Sverige, Sibirien, Uralbjergene, Indien og Australien

Rhodonit siges at skabe jordkontakt, den er en handlingssten, en tænkesten og en meditationssten. Rhodonit kan hjælpe os til at leve livet fuldt ud, lige her og nu, samtidig med at Rhodinit hjælper os til at acceptere livets vilkår også som de er lige her og nu, og evt. ændre dem til noget bedre, hvis vi ikke er tilfredse med situationen. Rhodonit lærer os, at vedkende både de lyse og de mørke sider af vores egen natur. God til at hjælpe os med at få talt ud med mennesker, som vi er på kant med , giver os det fornødne overskud til at tilgive de uretfærdigheder som vi bærer rundt med, og er god til at gengælde vrede og had med kærlighed.

Rosenkvarts

Farve

Forskellige nuancer af rosa

Hårdhed

7

Vægtfylde

2,6

Lykkesten for: Tyren.

Fred og harmoni.

Findested

Brasilien, Madagaskar, Japan, Finland, USA og Sibirien.

En blid sten, god ved småsår, rifter og ømme steder på huden. Den beskytter mod skadelig stråling fra computere og fjernsyn, men smuldrer hen efter en tid.

 

Rubin

Farve

Dueblodsrød

Hårdhed

9

Vægtfylde

4

Lykkesten for: Løven og Stenbukken

Styrke og sejr.

Findested

Indien, Burma, Thailand, Kina og Sri Lanka

Rubin virker udrensende i fordøjelssystemet og i forbindelse med den kvindelige cyklus. Styrker hjerte og kredsløb. Meget stærk sten, brug den ikke for længe ad gangen. Rubinen kaldes også for Ædelstenenes Konge. Den har altid været et symbol på herskermagt, den er ofte dyrere end diamanten. Rubin skulle kunne gøre op med vores autoritetstro, og lærer os at stole på os selv. Giver fornyet livskraft.

Røgkvarts


Farve

Let sløret, gråbrun tone, som om stenen indeholder røg, den gullige udgave kaldes for citrin

Hårdhed

7

Lykkesten for: Skytten.

Forsoning og bønhørelse.

Findested

Østrig og Afrika

Røgkvarts skal kunne hjælpe os med at finde lys i livets mørke stunder, giver forsoning og bønhørelse, hjælper mennesker som er deprimerede og angste og som måske går i selvmordstanker. Der menes at røgkvarts er beviset på at lys og kærlighed kan gennemtrænge selv det tætteste mørke.

 

Safir

Farve

Blå, hvide, gyldne, lysserøde, lyseblå og mørkeblå.

Hårdhed

9

Lykkesten for: Tyren og Fiskene.

Tro og tillid

Findested

USA, Kina, Burma, Sri Lanka, Indien, Australien og Nigeria.

Safir er troens sten, symbol på betinglsesløs Gudstro. Erkendelse af ,at der findes en kraft som er stærkere end os selv. Safiren giver mulighed for at oprigtige og inderlige bønner bliver hørt. Safir skulle fremkalde trang til bøn og giver os et åndeligt lys, fred og lykke.

Smaragd

Farve

Klar grøn

Hårdhed

7½-8

Lykkesten for: Jomfruen og Krebsen

Visdom og velstand.

Findested

Columbia, Ægypten, Bracilien, Ural, Norge, Rhodecia og Indien.

Vederkvæger og styrker øjnene. Smykkesmedene lod øjnene hvile ved smaragd efter et anstrengende arbejde. En stærk sten, der befordrer harmoni og vækst. Smaragd kan afsløre løgne, skærpe forstanden, giver hurtig opfattelsesevne og god hukommelse. Smaragd er altid blevet båret af konger og kejsere som et værdighedstegn. Smaragd et symbolet på det første spæde forår, frugtbarhed og nyt liv.

Sodalit

Farve

Mørkeblå

Hårdhed

5½-6

Vægtfylde

2,3

Lykkesten

Intellekt og indsigt.

Findested

Grønland, Brasilien, Canada og Vesuw

Sodalit styrker lymfesystemet, blødgør spændinger i ryg og underliv. God hvis man skal løse intellektuelle opgaver ved et studium. Virker afspændende på både krop og sjæl, arbejdet skrider let fra hånden, og gode ideer dukker op når man har behov for dem, Sodolit giver kræfter og overskud, en rigtig igangsætter sten.

Solsten

Farve

Orangerøde, eller grønlige og hvide nuancer.

Hårdhed

6-6½

Lykketen for: Løven

Brændende begær

Findested

Canada og Norge.

Solsten vækker brændende begær , derfor bliver Solsten brugt hvis man har svært ved at få det fulde udbytte af sexsuallivet. Solstenen løser op for alle knuder, både fysiske og psysiske og giver os glæde over vore kroppe. Solsten hjælper også hvis man er deprimeret eller ked af det. Legende let som stenen er, kaster den Solens lys ind i mørket og giver os håb om en ny og bedre dag i morgen. Solsten skulle også styrke vores hukommelse, især over for fortrængte følelser helt tilbage fra barndomsårene.

Spinel

Farve

Transparant i rød, blå, gul, violet.

Hårdhed

8

Lykkesten

Frygtløshed og rigdom.

Findested

Burma, Sri Lanka og Nigeria

Spinel med sine mangfoldige farver bliver ofte sammenlignet med Safir, Rubin og Amatyst. Spinel tillægges egenskaber som frygtløshed, troskab og rigdom, men først og fremmest siges det, at den sikrer sin ejer hjælp og støtte fra denne verdens rige og mægtige.

 

Topas

Farve

Farveløse, transparante, gule sherry-brun, lysserød og blå.

Hårdhed

8

Lykkesten for:  Tvillingerne og Skytten

Loyalitet og sandhed.

Findested

USA, Mexico, Brasilien, Uralbjergene, Sibirien, Pakistan, Japan, Burma, Sri Lanke, Indien, Nigeria og Afrika.

Den gule Topas regnes for at kendetegne ophøjet ro, visdom og besindighed. Topas er god til at gøre sig fri af afhængighedsforhold. Både menneskeligt og afhængigsforhold til alkohol, medicin, tobak eller andre stoffer. Topas renser blod og sind og giver os mod til at stå alene, uden støtte af andre. Topas har også ry for at lære os at give omsorg og kærlighed til vore med mennesker. Skulle også give god og dyb søvn, samt et optimistisk sind.

 

Turkis

Farve

Blå

Hårdhed

5-6

Lykkesten for: Vandmanden

Styrke og sundhed.

Findested

USA, Mexici, Afganistan og Kina.

Turkis er en sart sten, den påvirkes af parfume, creme, snavs og sved. Der findes mange beretninger om at Turkis skifter farve til grøn hvis man truer dens ejer. Turkis skulle beskytte mod træthed og give ægte kampånd, brugt meget til Krigere før i tiden. Turkis gav mod og klogskab i kampens hede, så man anbefalede at stenen ikke blev brugt i dagligdagen, med mindre man ikke gik af vejen for et lille rask opgør. Turkis må man ikke købe til sig selv, den skal man have foræret, for at dens positive virkning skal være effektiv.

 

 

Farve

Transparant i alle regnbuens farver og med flere farver i en sten.

Hårdhed

7-7½

Lykkesten for: Skorpionen og Stenbukken.

Transformation og nytænkning.

Findested

USA, Brasilien, Sibirien , Uralbjergene, Burma, Sri Lanka, Indien, Madagaskar og Afrika.

Turmalin kan skabe sorg om til glæde, usikkerhed til selvsikkerhed, hævntørst til tilgivelse, had til kærlighed, uvidenhed til visdom. Turmalin leder statisk elektricitet, det er stenen som kan hjælpe os ind i et ny tidsalder hvor tingene ikke skal dreje sig om materiale goder og penge. Men om psykisk forståelse for udvikling af livets åndelige sider, kærlighed, omsorg og ansvarlighed.

Zirkon

Farve

Blå, glas-klare, grønne, brune, gule.

Hårdhed

7,5

Lykkesten for: Fiskene

Fantasi og kreativitet

Findested

Thailand, Cambodia, Vietnam og Sri Lanka.

Zirkon styrker vore kreative evner, og giver os lyst til at lege med ord, farver og former. Zirkon formidler forståelse for kunst, bliver også brugt som lykkesten af mange kunstnere. Zirkon skulle også hjælpe os til at forstå vores egen underbevisthed, og til at tyde vore drømme.

Øje-stenene

Falkeøje, Katteøje, Okseøje, Tigerøje

Farve

Mange farver

Hårdhed

7

Vægtfylde

2,6

Findested

Afrika, Indien, Mexico, Sri Lanka og Østrig.

I visse tilfælde kan en krystalmasse indeholde småkrystaller, som ligger parallelt, og derfor reflekteres lyset parallelt. Man kan slibe smykket så overfladen virker som en samlelinse der reflekterer alle småkrystallernes lysreflekser i en samlet stribe. Når man drejer smykket, vil lysstriben flimer hen over stenen. Det kaldes katteøje effekt. Det kræves stor erfaring at slibe stenen så effekten bliver optimal.

Falkeøje

Falkeøje er dybt blå. Den giver overblik, sans for de store linjer og hjælper os til at forstå sammenhæng i en uoverskuelig siatuation. Hvis man er handlingslammet eller usikker kjælper det at stryge fingrene hen over en Falkeøjesten

Katteøje

Katteøjne er gråligt-blå-grønlig. Den giver indsigt og forståelse for kroppens behov. Katteøje er en stor hjælp når man gerne vil være bedre til at lytte til andre menneker og til at forstå de signaler kroppen giver. Katteøje skulle også hjælpe med til at rette op på ubalancer.

Okseøje.

Okseøje er dybt blodrøde, den beroliger og giver jordkontakt, Okseøje lader os se al Jordens herlighed og naturens rige gaver. Den skulle også give os held i spil.

Tigerøje.

Farve

Gyldenbrun med silkeglans.

Hårdhed

7

Vægtfylde

2,6

Lykkesten for: Tvillingerne

Skarpsindighed og koncentration.

Findested

Afrika, Indien, Mexico, Sri Lanka, Østrig.

Tigerøje har en gylden farvetone, den giver skarpsindighed, koncentrationsevne og snarrådighed i vanskelige og farlige situationer. Tigerøje er en god hjælp i en forhandling fordi den hjælpe ejeren til finde ind til problemets kerne. Tigerøje giver os det fornødne mod til at handle når vi har fundet den rigtige måde at gøre tingene på.
Giver jordforbindelse, styrker overblikket, gør bekymringerne mindre, får blod til at størkne hurtigere.

Liste over sten der har dobbeltnavne i handel

R:

 

S:

Safir, orange: Padparaschah,

Selenit: Silkespat,

Serafinit: Klinoklor,

Siliciumcarbid: Flyvesten, Heksekost.

Smithsonit: Azteksten, Chalchihuitl,

Steatit: Sæbesten,

Stjernetåge: Nebula stone,

Sugulit: Lord luvulit, Royal azel,

Super seven: Melody´s stone, Sacred seven,

Svovl : Sulfur,

 

T:

Thulit: Arendalit,

Turmalin: Uvit

Turmalin, rosa: Rubelit

Turmalin, brun : Dravide,

Turmalin, blå: Indigolit

Turmalin, grøn: Verdelit,

 

U:

Ulexit: TV- sten,

 

V:

Variscit: Utahlit,

 

W:

Worrystone: Verdit,

Wolframit: Sceelit,

 

X, Y, Z:

 

Æ, Ø, Å:

Ørkenrose: Sandrose,

 

Copyright © 1997- Kraka.net